Hier vindt u de

Veel gestelde vragen

Algemeen

Tanden bleken doet in bijna alle gevallen geen pijn. 

In een enkel geval kan het pijn doen, dit kunnen wij niet uitsluiten.

in dat geval zullen we de behandeling stoppen. Mocht je dus last ervaren en echt moeten stoppen dan kunnen wij helaas ook geen tegoedbon meegeven en ook geen geld teruggeven voor de sessies die je op dat moment nog tegoed hebt.

Wij verwachten je uiterlijk op het tijdstip van de afspraak. Als je later komt gaat dit van jouw tijd af. 

Het fijnste is als je een kwartier van te voren aanwezig bent zodat je rustig het intakeformulier kan invullen 

Je kan de afspraak tot 4 uur voor de afspraak verzetten. Je kan hiervoor contact met ons opnemen via onze gegevens op de contact pagina.

We adviseren om na de behandeling de eerste 2 uur niets te eten of te drinken, behalve water. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken.

Uitgezonderd zijn consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals aardbeien, kersen, koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomaten ketchup.

Ook zuurhoudende producten zoals citrusvruchten en koolzuurhoudende dranken worden met klem afgeraden, vooral energiedrankjes.

Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om op de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. De dag na de behandeling kun je alles weer eten, drinken en eventueel ook weer roken.

Er zit een onderscheid in dingen die slecht zijn voor de gezondheid van jouw gebit en zaken die jouw witte tanden kunnen verkleuren.

Bij dingen die slecht zijn voor de gezondheid van jouw tanden moet je denken aan voedingswaren die veel suikers bevatten of zuur zijn. Hier wordt je tandglazuur zacht van.

Bijna alles wat je dagelijks eet of drinkt geeft wel verkleuringen aan jouw tanden. Alleen het een veel meer dan het ander.

Roken geeft veruit de meeste verkleuringen aan je tanden. Daarna volgen zaken als koffie, thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode bietjes en dergelijke.

Simpelweg zou je kunnen zeggen dat dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, ook jouw tanden het meest verkleuren. Door jouw gebit goed te onderhouden komen deze verkleuringen minder snel op jouw tanden terecht.

Dat ligt aan het materiaal van de vulling en hoelang je die al hebt.

Bij de meeste gaat alle aanslag van de afgelopen jaren er wel af.

Veel klanten bij wie het niet mee kleurt laten zich toch bleken en vragen dan later aan de tandarts om de vullingen en kronen dezelfde kleur te maken als de rest van het gebit.

Mensen met een vulling raden wij altijd aan de goedkoopste behandeling te kiezen, om op die manier te zien wat bij jouw vulling het effect is.

Veiligheid

Het is nooit bewezen dat tanden bleken schadelijk is tijdens zwangerschap. Wij hebben ook nooit slechte ervaringen gehad. Het blijft echter ten aller tijden op eigen risico.

Tanden bleken is niet schadelijk voor jouw tanden. Wij werken op basis van natuurlijke producten, hierdoor vindt er geen verandering plaats in de hardheid van het glazuur. Deze verandert alleen door stoffen met een lage PH-waarde (zure stoffen).

Er vindt wel een hele lichte demineralisatie plaats. Dit zijn bouwstoffen die aan het glazuur onttrokken worden. Dit effect is echter zo minimaal dat het tandglazuur vanzelf binnen 24 uur alweer volledig hersteld is door de mineralen uit het speeksel.

De calcium/fosfaatverhouding is na zes uur bleken hetzelfde als na het drinken van een blikje Cola. Wij bleken hooguit drie uur, in deze verhouding verandert dus ook nagenoeg niks.

Wat soms voorkomt is dat 0.1% van de mensen irritaties of kleine complicaties ondervind aan de lippen of aan het tandvlees. Hier kunnen wij verder geen enkele verantwoordelijkheid voor nemen noch aansprakelijk voor gesteld worden, door een behandeling te boeken bij Big Smile ga je ermee akkoord dat dit eventueel zou kunnen gebeuren.

Wij adviseren vanaf 14 jaar. Tot 16 jaar dient wel te gebeuren met toestemming van de ouders.

Resultaat

Ieder mens is anders en dus ook elk resultaat. Het gevolg is dan ook dat de een meer of andere behandelingen nodig heeft dan de ander. Lees dus altijd de veelgestelde vragen en de tips.

Hoe wit jouw tanden worden is van enorm veel factoren afhankelijk; wat eet je? Wat drink je? Wat is jouw genetische aanleg? Is het een intrinsieke of extrinsieke verkleuring? Hoe verzorg je je mond? Hoe heb je jouw mond verzorgd?

Als je bij ons de meest witte tint voor jou hebt bereikt dan kan je dit resultaat behouden door één keer in de maand langs te komen voor een bijhoud sessie. Dit wordt aangeboden als pakket en word meer dan 80% bij geboekt. Zo heb je heel het jaar door de witste tanden.

Dit is voor ieder persoon anders en vooraf lastig om te bepalen. Dit heeft sterk te maken met de gezondheid van jouw gebit, over het algemeen kunnen we zeggen dat hoe gezonder jouw gebit is hoe meer resultaat je kunt verwachten.

Dit is normaal, veel mensen hebben hier last. Je hoeft je echter geen zorgen te maken. Deze vlekjes verdwijnen altijd binnen 1 a 2 dagen na de behandeling.

Verwijder eerst tandplak en tandsteen voor het optimale resultaat. We zien steeds vaker dat mensen zich na het bleken storen aan de tandplak die zich op de randen van hun tanden bevindt.

Tandplak is een dun, kleverig laagje dat zich gedurende de dag op de gebitselementen afzet. Het heeft ongeveer dezelfde kleur als de tanden en is daarom moeilijk te zien.

Als de tanden witter worden kan dit, vanwege het contrast, meer zichtbaar worden.

Matige tandplak verwijderen kan op locatie met polijsten. Tandsteen en zwaardere tandplak moet door de mondhygiëniste verwijderd worden.

Betaling

Dit kan alleen op de vestiging zelf. Je kunt betalen per pin, contant, Apple Pay of Google Pay.

Overige vragen

Voor overige vragen kun je ons altijd bereiken via whatsapp of telefoon op 06-14389662 en via ons contactformulier. Ons team staat voor je klaar!